Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja Spletne trgovine REDEAR DESIGN so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB1), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Podjetje: RedEar Design, izdelava nakita, Tina Svete s.p., Blatna Brezovica 17, 1360 Vrhnika. Ni zavezanec za DDV.

Dostopnost informacij

Prodajalec se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije: identiteto podjetja, kontaktne naslove, bistvene značilnosti blaga oziroma storitev, dostopnost izdelkov, pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve, vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene, način plačila in dostave, časovno veljavnost ponudbe, rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop in pojasnjen postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Splošni pogoji so veljavni na vseh straneh spletne trgovine in pričnejo veljati s trenutkom, ko vstopite vanjo. Pridržujemo si pravico do kakršnihkoli sprememb delnih ali v celoti kateregakoli dela splošnih pogojev brez posebne najave. Spremembe veljajo od trenutka objave.

Ne zavezujemo se za pravilnost in popolnost podatkov na straneh elektronske trgovine, niti se ne zavezujemo za pravilnost in popolnost tekstovnega slikovnega gradiva. Fotografija in dejanski izgled artikla se lahko razlikujeta.

Pridržujemo si pravico, da za določen ali nedoločen čas omejimo ali popolnoma ustavimo prodajo izdelkov, omejimo ali popolnoma ustavimo dostop do strani spletne trgovine ali drugače omejimo ali ustavimo poslovanje spletne trgovine.

Ne prevzemamo nikakršne odgovornosti za kakršnokoli okvaro vaše strojne ali programske opreme zaradi obiska in operiranja s stranmi spletne trgovine ali za kakršnokoli škodo v zvezi z izdelki, kupljenimi v spletni trgovini.

S potrditvijo naročila se vsak kupec strinja s pogoji poslovanja in uporabe.

Postopek nakupa in dobavni roki

V spletni trgovini REDEAR-DESIGN ponujamo izdelek RedEar, ki je po obliki enak prikazanemu na fotografijah, vendar so možna odstopanja v velikosti vzorca, če si izberete drugačno dimenzijo uhanov, kot je na prikazani sliki.

V kolikor izdelka ob naročilu ni na zalogi, vam pošljemo e-pošto, po kateri vas obvestimo o možni dobavi oz. izdelavi izdelka. V kolikor vam posredovan rok ne odgovarja, se lahko naročilo prekliče.

Pri samem naročilu (gumb ‘Plačaj zdaj’) se vam izpiše vrednost nakupa, ki je odvisna od števila izbranih izdelkov. Strošku izdelkov se prišteje še pakiranje in poštnina, kar znaša 1,9 EUR. V primeru brezplačne poštnine (nakup nad 20 EUR) je to navedeno na spletni strani.

V obrazec vpišete vse potrebne podatke, katere potrebujemo, da vam pošljemo vaš paket. Prosimo, bodite natančni pri vpisovanju podatkov.

Še enkrat preverite pravilnost vaših oddanih podatkov, št. artiklov, ki jih boste naročili, ter zaključite nakup s klikom na ‘Zaključi nakup’. Na vaš mail boste prejeli obvestilo o vašem nakupu, ki je obenem tudi potrdilo, da smo vaše naročilo prejeli.

Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in prodajalcem je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.

Nakup 

Naročilo nakupa se sklepa v slovenskem jeziku in je zavezujoče za kupca in prodajalca.

Izdelki, ki so na strani, so praviloma na zalogi. Pridružujemo si pravico od odstopa od izvedbe naročila v primerih, da naročenih izdelkov ni na zalogi in je pri vnosu zalog prišlo do tehnične ali druge napake. Do delnega ali popolnega odstopa od naročila lahko pride tudi v primeru, da je prišlo do očitne napake v ceniku ali pa naročilnica ni bila izpolnjena v skladu s splošnimi pogoji.

Za nakup ni obvezna registracija.

Način plačila 

Kupci lahko naročilo plačajo po povzetju, po predračunu in preko sistema PayPal (kreditne kartice). Blago je dostavljeno v dogovorjenem času. Pridružujemo si pravico, da se časovni rok podaljša zaradi tehničnih ali drugih napak v postopku. V tem primeru se zavezujemo, da bomo naročnika ustrezno obvestili. Prosimo vas, da nas obvestite, če niste prejeli nobenega obvestila z naše strani in so od nakupa pretekli več kot 3-je delovni dnevi.

Plačilo po povzetju

Pri plačilu po povzetju bo vaš paket posredovan v najkrajšem možnem času, znesek pa boste poravnali poštnemu uslužbencu. Če vas takrat ne bo doma, vam bodo pustili obvestilo o prispelem paketu.

Pomembno: pri plačilu po povzetju vam bo poštni uslužbenec dodatno zaračunal strošek transakcije prevzetega denarja (podobno kot vam to zaračuna banka ali pošta pri plačilu položnic) po ceniku Pošta Slovenije.

Plačilo po predračunu

Pri plačilu po predračunu kupec po elektronski pošti takoj po oddaji naročila dobi podatke za plačilo računa. Če želi kupec prejeti naročene artikle čim prej, lahko na elektronski naslov tina@redear-design.com pošlje potrdilo o plačilu, v nasprotnem primeru pa takoj ko ponudnik zasledi nakazilo kupca na transakcijski račun, odpremi blago. Ponudnik se obveže, da bo nakazila spremljal redno in čimbolj ažurno z interesom hitrega odpošiljanja.

Plačilo preko sistema PayPal (možnost tudi kreditnih kartic)

Pri načinu plačila preko Paypal-a lahko plačilo izvedete takoj. Plačilo je na našem Paypal računu vidno v roku nekaj minut, če potrdila o plačilu ni, vas bomo o tem obvestili po elektronskem naslovu, ki ste ga vpisali ob oddaji naročila.

Kljub temu da niste registrirani uporabnik sistema PayPal, lahko brez dodatne registracije izvedete plačilo z svojo kreditno kartico preko sistema PayPal.

Cene

Vse cene so izražene v EUR (Evrih).

Cene veljajo v trenutku potrditve naročila (zaključitve nakupa).

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila pod zgoraj navedenimi pogoji.

V primeru, da se cena artikla tekom obdelave naročila spremeni, bo prodajalec kupca o tem obvestil. Prodajalec bo po svojih najboljših močeh skušal v vsakem primeru kupcu zagotoviti nižjo ceno oz. ponuditi ustrezno rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost (nismo zavezanci za DDV).

V ceno ni vključen strošek dostave.

Dostava in stroški dostave 

Dostava se vrši preko Pošta Slovenije. Blago, ki je na zalogi, dostavimo v 1-3 delovnih dni, kar ni na zalogi, pa po predhodnem telefonskem dogovoru ali preko e-pošte.

Stroški dostave

Stroški poštnine se prištejejo k vrednosti nakupa, in sicer 1,9€ vključno s pakiranjem. V primeru brezplačne poštnine je to navedeno na spletni strani.

Ob prejemu dostavljenega blaga boste prejeli tudi originalni račun z vsemi podatki in v skladu s pogoji prodaje, objavljenimi na tej strani in potrjenimi ob oddaji naročila.

Prodajalec ni odgovoren za zamude s strani ponudnika poštnih storitev ali za poškodovanje embalaže. Kupec naj prejeto blago pregleda takoj in ob morebitnih poškodbah takoj kontaktira s ponudnikom poštnih storitev, kjer skupaj z naročnikom sestavijo zapisnik o poškodbi pošiljke.

Garancija
Za izdelke v spletni trgovini veljajo garancijski pogoji v skladu s slovensko zakonodajo.

Varnost podatkov

Zavezujemo se k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov. Ti bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostalo potrebno komunikacijo. Podatki kupcev v nobenem primeru ne bodo predani tretji osebi.

Varnost

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil.

Kupoprodajna pogodba

Prodajalec kupcu, ki kupi izdelek iz spletne trgovine, izda račun v pisni obliki z razčlenjenimi stroški in pojasnilom o pravici do odstopa od nakupa z vrnitvijo kupljenega izdelka, če je to potrebno in mogoče. Kupoprodajna pogodba v obliki nakupnega naročila je v elektronski obliki shranjena na strežniku prodajalca in je kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu. Kupoprodajna pogodba je sklenjena v slovenskem jeziku.

Kupoprodajna pogodba med Prodajalcem in kupcem je sklenjena v trenutku, ko kupec potrdi naročilo. Od tega trenutka dalje so vse cene in drugi pogoji nakupa fiksirani in veljajo tako za prodajalca kot za kupca.

Vračilo blaga in reklamacije

Kupcu pripada pravica, da v roku 14-ih dni sporoči (preko elektronske pošte), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo za to treba navesti razlog. Vračilo plačila mora prodajalec opraviti takoj, ko je to mogoče, najkasneje v 30-ih dneh po sprejemu sporočila o odstopu od pogodbe. Če prodajalec zamudi z vračilom plačil, mora kupcu poleg zakonitih zamudnih obresti plačati še eno desetino prejetih plačil za vsakih dopolnjenih 30 dni zamude vračil.

Če je kupec znesek ali blago že prejel in od pogodbe odstopil, mora prejeto vrniti prodajalcu v 30-ih dneh po sporočilu. V tem primeru kupec nepoškodovano blago pošlje v originalni embalaži, priporočeno na svoje stroške, na naslov trgovine. Stroška poštnine (dostave) vam ob vračilu blaga ne povrnemo. Vrnjeno blago mora vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec.

Možnost vračila ne velja za blago, ki je bilo izdelano posebej po željah kupca.

Pritožbe in spori

Prodajalec spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov.

Prodajalec je dolžan vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se v primeru težav kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.

Prodajalec bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval, in ga vseskozi obveščati o poteku postopka.

Prodajalec se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem.

Zato se prodajalec  prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Avtorske pravice

Vsa vsebina na strani in podstraneh Spletne trgovine REDEAR DESIGN je avtorsko zaščitena. Prepovedano je vsako dejanje, ki kakorkoli posega v avtorske pravice avtorjev strani. Logo, ime strani in trgovine, besedila, slike in druge vsebine so vse last osebe Tina Svete – osebno dopolnilo delo.

Slikovno gradivo je ravno tako avtorsko zaščiteno in je last osebe Tina Svete – osebno dopolnilo delo.

Hvala za obisk spletne strani, želim vam obilo prijetnih nakupov!